Onze honing

Voorjaars- en zomerhoning

In het voorjaar (Mei) en de zomer, wordt de honing geslingerd. Veelal eerst fruitbloesemhoning en daarna van diverse planten, struiken en bomen welke zijn bevlogen. In onze omgeving bloeien al vroeg wilgen, sneeuwklokjes, krokussen enz.. Eind mei begin juni bloeien de Acacia's en later de Linde's. Deze kunnen zeer rijk bloeien en voor smakelijke honing zorgen. Onze bijenstanden thuis, Resort Zuiderzee langs het Veluwemeer, bij Dronten (Appel en Perenboomgaard) en in de Noordoostpolder (Emmeloord en Schokland) kunnen diverse smaken honing geven. In de omgeving van Resort Zuiderzee en op en rondom Schokland bloeien zeer veel bomen, struiken en kruiden. Voordat de volken verplaatst worden naar de heide worden de honingkamers leeg gehaald en worden de ramen vervangen door bouwramen.


Heide(raat)honing

Niet elk jaar wordt even goed nectar gehaald van de heide. Wanneer het in de zomer erg droog is, zoals de zomer van 2018 en 2019, ontwikkelt de heide zich onvoldoende en is de vorming van nectar minimaal. Bloeit de heide volop en heeft het heidehaantje niet veel schade aangericht dan halen de bijen volop honing en bouwen zij hun eigen raten en vullen het met overheerlijke heidehoning. Gedeeltelijk wordt de honing geslingerd en een gedeelte wordt als raathoning gewonnen. Overheerlijke Heidehoning zoals u het liefste eet.


Bloemen(raat)honing

Wanneer bijenvolken bij een specifiek gewas geplaatst worden kunnen bijzondere honingsmaken ontstaan. Koolzaad en Phacelia bijvoorbeeld geven een geheel andere melange dan honing van bijvoorbeeld witte klaver.


Leer meer over ons.

Wilt uw ons verhaal horen en meer leren over bijen, biodiversiteit, koninginnenteelt en bestuiving van gewassen ? Neemt u dan contact met ons op, samen kunnen we dan overleggen of een invulling mogelijk is.

deBijenhoeve

fam. R. Besteman-Prins            

Zuiderzeestraatweg West 27

8085AA Doornspijk

Privacy policy is van kracht op al ons gegevensbeheer.