Onze honing

Voorjaars- en zomerhoning

Aan het einde van het voorjaar en de zomer, wordt de honing geslingerd. Diverse planten, struiken en bomen zijn bevlogen. In onze omgeving bloeien al vroeg wilgen, sneeuwklokjes, krokussen enz.. Begin juni de Acacia's en later de Linde's kunnen zeer rijk bloeien en voor smakelijke honing zorgen. Onze bijenstanden thuis, bij Dronten en in de Noordoostpolder (Emmeloord en Schokland) kunnen ook diverse smaken honing geven. Vooral op en rondom Schokland bloeien zeer veel bomen, struiken en kruiden. Voordat de volken verplaatst worden naar de heide worden de honingkamers leeg gehaald en worden de ramen vervangen door bouwramen. In 2018 zijn wij niet naar de heide gereisd vanwege de zeer droge zomer, de heide heeft nauwelijks gebloeid.


Heide(raat)honing

Niet elk jaar wordt even goed nectar gehaald van de heide. Wanneer het in de zomer erg droog is, zoals de zomer van 2018, ontwikkelt de heide zich onvoldoende en is de vorming van nectar minimaal. Bloeit de heide volop en heeft het heidehaantje niet veel schade aangericht dan halen de bijen volop honing en bouwen zij hun eigen raten en vullen het met over heerlijke heidehoning. Gedeeltelijk wordt de honing geslingerd en een gedeelte wordt als raathoning gewonnen. Overheerlijke Heidehoning zoals u het liefste eet.Leer meer over ons.

Wilt uw ons verhaal horen en meer leren over bijen, biodiversiteit, koninginnenteelt en bestuiving van gewassen ? Neemt u dan contact met ons op, samen kunnen we dan overleggen of een invulling mogelijk is.

deBijenhoeve

fam. R. Besteman-Prins            

Zuiderzeestraatweg West 27

8085AA Doornspijk

Privacy policy is van kracht op al ons gegevensbeheer.